Gyerek tábor

 

Az igazán felelősségteljes szülő minőségi nyári gyerek tábor megoldást keres csemetéjének. A táborválasztást, ne tudjuk le annyival, hogy „az első ajánlatot elfogadjuk, és az jó lesz a gyerkőcnek”.  Szánjunk időt az alapos körbenézésre, és egyeztessünk gyermekünkkel, hogy mihez van affinitása, mi érdekli őt, hiszen ő lesz, aki egy hetet abban a közegben eltölt.  Fontos, hogy érezze, az ő beleszólása is számít és van lehetősége kifejezni a véleményét. Legyen közös döntés, természetesen ésszerű keretek között. Sok család számára a nyár egyet jelent a táborozással, hiszen sokan nem tehetik meg, hogy az egész nyarat gyermekeikkel töltsék. Ezért az egyik legjobb megoldás a nyári tábor.

A cikk folytatása a termékek alatt olvasható.

Számtalan pozitív hatása van a nyári táborozásnak, most kettőt szeretnénk kiemelni.

 

A tábori élet lehetőséget ad a gyermek számára, hogy megtapasztalja, hogy nem az anya, apa az egyetlen személy, akiben bízni lehet, akihez lehet fordulni, és megosztani a gondolatait, érzéseit, esetleg a problémáit. Ez egy új dimenzió a gyermekeknek és ez erősíti a jellemüket és személyiségüket.

 

Ami rendkívül fontos, hogy a tábori élet során minden táborozó megélheti a közösséghez tartozás érzését. Az, hogy nincsen egyedül, tartozik egy közösséghez, hogy egy csoport tagja, ez fantasztikus érzés. A nyaralás során kialakított csapatindulók, tábor zenék, vagy akár a csapat zászló a csapatkiáltással, mind arra szolgálnak, hogy érezzék a közösség erejét és egyetértését, és biztosítsák a kapcsolódási pontokat. Így ezek a közösen átélt események szép emlékké alakulnak.

 

A megfigyelés az, hogy a szülők is kíváncsiak, úgy, mint a csemetéik. 🙂  Ezért a nyári tábor során esténként gyakran ők keresik meg a csemetéjüket telefonon, hogy minél több élményt megismerjenek gyermekül tábori életéből. Hiszen ezek azok az élmények, amelyek színessé teszik gyermekeink életét. Csak hogy néhány kulcs pillanatot említsünk: tábortűz az utolsó este, tini diszkó, szellemidézés, első szerelem egy idősebb fiúba, tábor induló dallama, vagy akár az éjszakai beszélgetések az emeletes ágy tetején. Ezeket az élményeket meg kell, hogy tapasztalják a gyerekeink is, mert ezek teszik széppé gyermekkorukat. Ezért fontos, hogy a szülők ne vonják meg ennek a lehetőségét, és egy valóban jól szervezett és minőségi nyári táborba fizessék be gyereküket.

 

Jó táborozást kívánunk!