Nyári tábor

 

A szülőknek az egyik legnagyobb fejtörést az a kérdés okozza, hogy hova tegye gyermekét a nyári szünetben? Erre megoldás egy minőségi nyári tábor. Azonban, megtalálni a megfelelő nyári tábor hetet nem is olyan egyszerű feladat, mert a kínálat nagyon bőséges és egy kevésbé hozzáértő személy elveszik a részletekben. Alaposan utána kell nézni, és körbe kell járni a témát.  

A nyári tábor kiválasztásával kapcsolatosan pár jó tanácsot megfogalmaztunk Nektek.

A cikk folytatása a termékek alatt olvasható.

 

Nyári tábor kínálatunk: 

Amire érdemes odafigyelni: 

  1. Mindenek előtt fontos, hogy fogalmazd meg gyermekeddel együtt, hogy milyen számotokra az ideális tábor. Mit vársz el egy tábortól, akár helyszín, időpont, program, közösség, tábori szabályok… tekintetében. Amikor keresed az ideális tábort, akkor ezekre a szempontokra kérdezz rá a tábor szervezőnél, ha már sikerült leszűkítened a táborok listáját. Több, mint valószínű, akkor fogod megtalálni az ideális tábort gyermekednek, ha megvan a fejedben a kép arról, hogy milyen egy ideális tábor számodra. Mindenki számára más az ideális.

 

  1. Fontos, hogy kérdezd meg a gyermekedet, hogy mi az a témakör, ami érdekli, ami felé van affintisása és érdeklődése. Mi az, ami őt lázba hozza, amivel kapcsolatban szívesen elöltene egy hetet. Nem megoldás, ha szülőként Te döntesz gyermeked helyett. És a saját nézőpontod és elgondolásod alapján eldöntöd, hogy gyermekednek mi a jó. Add meg neki a beleszólás lehetőségét, hogy hozzá tudjon szólni a táborok kiválasztásához. Hiszen ő lesz az, aki ott lesz, aki részt vesz a tábori programokon egy-héten át, vagy akár hosszabb időn keresztül. Fontos, hogy jól érezze magát és élményeket szerezzen. Ha azt érzi, hogy ő is részese lehet a tábor kiválasztásában, akkor nem fogja kényszerként megélni, és örömmel fog menni. A tábor kiválasztás legyen közös döntés.

 

  1. A nyári táborok választását ne hagyd az utolsó pillanatra, mert akkor már a táborok nagy része betelt, és csak olyan táborokban tudják fogadni gyermeked, ami nem biztos, hogy optimális. Érdemes már február-március táján elkezdni nézelődni tábor témában, és akkor biztosan nem mardtok le a legjobb lehetőségekről.

 

  4. Nézd meg a tábor ár-érték arányát. Mi az, amilyen éréket ad a tábor, milyen fejlődési lehetőséget kínál gyermekednek. Egy hét hosszú idő ahhoz, hogy csak a pihenésről szóljon. Hasznos, amikor a fiatalok valamilyen új képességel gazdagodnak a tábor végére.  

 

5. Nézd meg, hogy a tábor milyen korosztálynak van meghirdetve. És olyat válassz, amely gyermeked életkorának megfelel. A korabeli fiatalokkal sokkal könnyebben meg fogja találni az összhangot, nem beszélve arról, hogy a különböző korosztályoknak más és más feladatok, játékok a megfelelőek. Például: Egy ovis kis csemetének nem lesz sikerélménye az 5. osztáyos gyerekeknek szervezett foglalkozásokon.   Különböző gyerekeknek, különböző tábortípusok bizonyulhatnak a legjobb döntésnek. Fontos, hogy a tábor olyan élményeket adjon, amire az adott diáknak szüksége van, szüksége lehet.  

 

Jó táborozást kívánunk! 🙂