Tulajdonságok

Pontos hely: Béthel Otthon, Piliscsaba

A tábor weboldala: www.koszi.net

A tábor facebook oldala: https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek/

Kapcsolattartó e-mail: koszi@koszi.net

Kapcsolattartó telefonszám: +36203617056

A tábor ára: 54.000 Ft

Ajánlott életkor: 8-18

Turnusok: Kölyök turnus: 2020. július 26. – augusztus 1. (3-8. osztályosok),Kamasz turnus: 2020. augusztus 9-15. (7-12. osztályosok)

A tábor éve:

A tábor évszaka:

A tábor típusa:

A tábor kategóriája: ,

Tábor leírása

19. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Idei mottónk: A siker foglyai

Turnusok: Kölyök turnus: 2020. július 26. – augusztus 1. (3-8. osztályosok)

Kamasz turnus: 2020. augusztus 9-15. (7-12. osztályosok)

Egy hírességeknek szóló hétvégén 8 közismert ember találkozik: van közöttük popsztár, ismert politikus, nagy utazó, sikeres chef. Ám hiba csúszik a számításba, és rövidesen csörög a telefon a rendőrségen… A KÖSZI Nyomkereső táborai olyan fiatal nyomozókat keresnek, akik segítenek fényt deríteni az igazságra, miközben egy fantasztikus nyári hetet töltenek el! Neked és kis csapatodnak vajon sikerülne megtalálni a megoldást? A nyomozáson túl vetélkedők, játékok, kirándulás, buli, éjszakai túra és nagy beszélgetések várnak, hogy felejthetetlen élményben legyen részed! Szeretnéd egy nyári hétre hátrahagyni a gondjaidat, és egy rejtély kellős közepébe csöppenni, amit új barátaiddal közösen kell megfejtenetek? Szabadulós játék, logikai fejtörők, helyszínelés, szerepjáték és más vetélkedők során pallérozhatod eszed és kreativitásod, miközben egy megértő és családias közösségben élvezheted a nyarat! Garantáltan új barátokra és közösségre találsz, és bátorsággal, hittel, önbizalommal feltöltődve térsz majd haza!

A KÖSZI Nyomkereső detektívtáboraiban élvezetes szerepjátékot és izgalmas csapatmunkát kínálunk, miközben észrevétlenül fejlesztjük a fiatalok kulcskompetenciáit: a logikus gondolkodást, az érveléstechnikát, a kreativitást és a szociális készségeket. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a gyerekek, fiatalok önismeretét, önbizalmát erősítsük. Fontos számunkra, hogy a táborozók között jó közösség alakuljon ki, megtanulják egymást támogatni, segíteni. Programtípusok a táborban Csapatépítő programok: Detektívrajt (bemutatkozó gála), Kitörés (a népszerű csapatos, összefogást és ötletességet igénylő escape game, azaz kiszabadulós játék), Jégtörő-Est (összerázó, csapatépítő este), Vízi Olimpia, Állatbőrben (állati játékok), Kincsvadászat (játékos, csapatos vetélkedő), Vándorbankett (táncos mulatság), Ki mit tud? Személyiségfejlesztő programok: Kupaktanácsok (kiscsoportos, interaktív foglalkozások lelki témában) Készségfejlesztő és ismeretterjesztő programok: Helyszínelők (ötletességet, kreativitást igénylő program, mely során fontos helyet kap az ismeretterjesztés), Agyhegyező (logikai fejtörőkből, gondolkodást fejlesztő játékokból álló csapatos vetélkedő),Szemfényvesztők (ügyességi akadálypálya bekötött szemmel), Kézműves Palota (délutáni kreatívkodás) Mozgásos programok: Úszás, Foci, Táncház, Keresztények és rómaiak (fogójáték a fénnyel és sötéttel), Éjszakai túra Szerepjátékok: A titok nyitja (labirintusjátékot magába foglaló záróprogram), Kastélyjáték: Az egész táboron átívelő játéka egyedülálló a gyerektáborok sorában, hiszen a fiatalok egy teljes hétre nyomozók bőrébe bújnak, és így keresik egy rejtély megfejtését. A csapatverseny során egy képzeletbeli történetbe kerülnek bele, ahol megelevenednek a szereplők, a helyszínek, sőt a jelenetek is, hogy a kis nyomozók csoportjai versenyre keljenek. Tanúkat hallgatnak ki személyesen, emberismeretüket teszik próbára, logikai feladványokat kell megoldaniuk, együttműködési, érvelési, problémamegoldó készségeiket kell alkalmazniuk.

A készségfejlesztés mellett izgalmas szórakozást, vidám közösségi élményt nyújt a tábor, melynek végén minden titokra fény derül. Mozgásos külső programok: kirándulás Táborhely és utazás Helyszín: Piliscsaba A táborhelyszín a Pilis festői tájai közt helyezkedik el, a Budapestről is könnyen megközelíthető, barátságos Piliscsabán.

A szálláshely egy hatalmas zöld területen fekvő komplexum, ahol füves réten sportolhatnak, tűzrakónál gyújthatnak tábortüzet, hangulatos, nyitott kápolnában és saját templomban csendesedhetnek el a táborozók. A 2-3 ágyas szobákhoz saját fürdő tartozik, a barátságos ebédlőben helyben készült falatok várják az éhes szájakat. Egy kedves, otthonos, zöldellő szálláshely biztosít itt vidám és tartalmas időtöltést.

Táborozók fogadása, kísérete: A Budapest-Nyugati pályaudvaron biztosítunk találkozási pontot, innen közösen, vezetői kísérettel jutunk el a tábor helyszínére. A pontos időpontokat a tájékoztató levélben fogjuk megírni. Ha vidékről érkezel, és nincs aki elkísérjen Budapesten az érkező vonat-, illetve buszpályaudvarról a találkozóhelyre, kérlek, jelezd ezt kapcsolattartónknak, és a lehetőségeinkhez mérten igyekszünk segítséget nyújtani, megszervezni a kíséretet. Amennyiben nehézséget jelent Budapestre eljutnod, kérlek, jelezd ezt kapcsolattartónknak, és a közeli városokból érkező táborozók szüleivel felvesszük a kapcsolatot, hogy tudnak-e a Te kíséretedben is segíteni.

Étkezés A táborozók minden nap 5-ször helyben elkészített egészséges és friss hozzávalókból készült ételeket kapnak: reggeli: kenyér, felvágott, sajt, zöldség, lekvár, müzli, tej, tea; ebéd: meleg étel; uzsonna: gyümölcs; vacsora: meleg étel vagy kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea; pótvacsora: kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea. Költséghozzájárulás és befizetési tudnivalók

A költséghozzájárulás mértéke: 54.000 Ft.

Jelentkezési és befizetési határidő: 2020. július 22. 11:59

Légy szemfüles, és fizess csak 46.000 Ft-ot! Szemfüles időszakban jelentkezési és befizetési határidő: 2020. június 15. 23:59

Felhívjuk figyelmed, hogy nem elegendő a fenti időszakok végéig jelentkezned, a költséghozzájárulást is addig szükséges befizetned. A befizetés időpontjának a befizetési bizonylaton szereplő dátumot tekintjük. Internetes átutalás esetén kérjük mentsd el az elektronikus átutalás bizonylatát, és azt küldd el.

A költséghozzájárulás tartalmazza a következőket: – Napi ötszöri étkezés (részletesen lásd az Étkezés menüpontnál) – Programköltség – A tábor időtartama alatt történő esetleges utazási költségeket – Szálláshely költsége

A költséghozzájárulás NEM tartalmazza a következőket: – A lakhely és a tábor helyszíne közötti utazási költség – Ágyneműhuzat költsége, mely 700 Ft azoknak, akik nem hoznak hálózsákot vagy ágyneműhuzatot – Tábori póló költsége, mely 2.500 Ft-ért vásárolható meg Kedvezmények

A fenti költséghozzájárulást csökkentheted az alábbi módon: Csoportos kedvezmény / Testvérkedvezmény – 5.000 Ft: A kedvezmény lényege: Amennyiben egy legalább két fős csoport (rokonok, testvérek, barátok, iskolatársak) egyszerre jelentkeztek a táborba, akkor mindegyikőtök 5000 Ft kedvezményt kap, tehát ennyivel kevesebbet kell utalni.

Ki jogosult igénybe venni: A Csoportos kedvezményt / Testvérkedvezményt régi és új táborózóink is igénybe vehetik. Igénybevételre vonatkozó feltételek, korlátozások: A Csoportos kedvezményt / Testvérkedvezményt kizárólag azok vehetik igénybe, akiket a legalább két fős csoport minden tagja kölcsönösen megjelölt a Jelentkezési lap kitöltésekor. A csoport tagjának utólagos megjelölésére nincs lehetőség, tehát feltétlenül egyeztessetek előzetesen. A kedvezményt csak abban az esetben tudjátok igénybe venni, ha a csoport minden tagja be is fizette a költséghozzájárulást. A kedvezményt akkor is igénybe lehet venni, ha a csoport egyik tagja nem ebbe, hanem egy másik nyári KÖSZI-táborba jelentkezik.

NOE-kedvezmény: – 5.000 Ft A kedvezmény lényege: Amennyiben szüleid tagjai a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE), és rendelkeznek érvényes NOE-tagsággal, akkor Ft kedvezményt kapsz, ennyivel kevesebbet kell utalni.

Ki jogosult igénybe venni: Bárki, akinek a családja érvényes NOE-tagsággal rendelkezik.

Hogyan lehetsz KÖSZI Nagykövet és mi ez pontosan? Miután részt vettél legalább egyszer egy KÖSZI-táborban, el tudod mesélni másoknak (testvérednek, barátodnak) is – akik még nem élték át ezt az élményt – hogy milyen jól érezted magad közöttünk. Ha elhívod őket a következő KÖSZI-táborba, akkor ezáltal KÖSZI Nagykövet leszel, és egy különleges, csak KÖSZI Nagyköveteknek szóló KÖSZI-pólót adunk ajándékba! Kérjük, feltétlenül jelezd a Jelentkezési lapon, hogy ki lesz az az új táborozó, aki a te mozgósításodnak köszönhetően jelentkezett valamelyik nyári táborunkba.

FONTOS! KÖSZI Nagykövet csak olyan táborozó lehet, aki régebben már részt vett valamelyik KÖSZI-táborban, s most egy olyan barátját, ismerősét, esetleg osztálytársát vagy testvérét hozza magával, aki azonban még egyszer sem volt KÖSZI táborban.